Start 2017 met een grote social media schoonmaak

Standard

Je weet wat ze zeggen: new year, new me. Laten we dan maar starten met onze social media, toch? Wat is een beter start van het nieuwe jaar dan een frisse sociale media door alle onnodige mensen in onze tijdlijn te ontvolgen?

De mensen die zogenaamd ‘het perfect leven leven

Tegenwoordig is het op social media blijkbaar de perfecte plek om te laten zien hoe goed je wel niet eet, hoe veel je sport, hoeveel designerkleding je hebt, oftewel hoe perfect leven je is. Wat mij betreft hoef ik niet te zien hoe al die modellen, fit girls en it girls het zo goed voor elkaar hebben. Is ons eigen leven niet goed genoeg? Maak jezelf niet druk om de onrealistische levens op social media en maak van je eigen leven een feestje.

Diegene die je eigenlijk maar een klein beetje kent

Je hebt van die mensen van wie je een vriendschapsverzoek krijgt en waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wie het zijn. Maar goed, vooruit dan maar, je accepteert hen als je nieuwe volgen. Vervolgens volg je ze terug, want anders is het misschien zielig en hun account ziet er nog enigszins interessant uit. Nu zie je dagelijks de foto’s en berichten van mensen die je nauwelijks kent en om eerlijk te zijn interesseert je het ook niet echt wat die mensen in het leven bezighoudt. Onvolgen die handel.

De grappige meme-accounts

Je hebt er genoeg: accounts die grappige foto’s, video’s en memes plaatsen. Heel erg leuk, maar stiekem volg je inmiddels iets teveel van die accounts. Ook posten dat soort accounts erg vaak dezelfde dingen. Goede reden dus om eens wat ‘grappige’ accounts te ontvolgen. Een grappig account is nog wel toegestaan hoor. Je hebt nou eenmaal je dagelijkse in-jezelf-lach-momenten nodig.

De niets voorstellende romance

Zeker niet te vergeten is de ‘niets voorstellende romance’. Het kan gebeuren dat je even liep met een jongen of een meisje, maar helaas, het is uiteindelijk tot niks serieus uitgelopen. Je spreekt elkaar niet meer en het is goed zo. Om heerlijk fris en nieuw dit jaar te beginnen is het een goed idee om ook deze mensen te ontvolgen. Het voegt niet veel waarde aan je leven toe om de berichten en foto’s van je net niet soort van ex voorbij te zien komen.

Je hoeft het niet allemaal in een keer te doen. Dit kost waarschijnlijk ook veel tijd. Het is een goed idee om de komende maand in de gaten te houden wat je nou eigenlijk wel en niet boeit en wat je wel of niet irriteert van hetgeen dat langs komt op je tijdlijn. Zodra je het niet interessant vind zoek je het knopje ontvolgen of ontvrienden op. Binnenkort zit jij met een heerlijk opgeruimde tijdlijn.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s